Németh Máté vagyok. Fotós.

Lassan 10 éve hogy neki álltam fényképezést tanulni. Kezdetben természetfotósként értem el sikereket, több könyvben és kiállításon is szerepeltek képeim. Amire talán a legbüszkébb vagyok, hogy 2012-ben egy képemet beválogatták a 100 legjobb magyar természetfotó közé.

Akkoriban ismerkedtem meg feleségemmel, majd Ausztriába költöztünk. Így alakult, ezt hozta az élet. Itt találkoztam először igazi hegyekkel, melyek új kihívások elé állítottak. A mai napig ha csak tehetem, túrázok, futok, mászok valahol, néha a fényképezőgépem is elkísér.
Elkalandoztam.

Baráti felkérések kapcsán csöppentem az esküvők világába, és nagyon durván bent ragadtam. Szeretem az esküvőket a kezdetektől a nap végéig megörökíteni, hogy a végén egy teljes történetet adhassak át az egész nap eseményeiből. Rendszerint a fodrásznál indul a napom, majd kísérem végig a történéseket, egészen a menyecsketánc végéig. Tetszik az, hogy a szertartásokat és a lakodalmat dokumentarista módon kell megörökítenem. Úgy mint anno a természetben, itt sem kontrollálhatom a dolgokat. De mégis kihívás, hogy úgy tudjam megörökíteni a pillanatokat, hogy ne egy sablonos anyag legyen a végeredmény, hanem minden esküvőről a legszebb képeket tudjam átnyújtani. Keresem a fényeket, a legjobb szögeket, ügyelve a részletekre, a háttér cselekményeire.

A kreatív- és a jegyes fotózásnál szívesen fotózom a párokat a természetben, és a természeten ne a Csónakázó-tó partját értsük. Nagyon szívesen utazok, megyek bárhová, volt már hogy egy fotózás kedvéért Rovinj-ig is utaztunk. Természetesen az esküvőkön kívül fotózok családokat, portrékat és sok minden mást is, stúdióban és szabadtéren egyaránt, de nem adtam fel természetfotós törekvéseimet sem.